PAPPILASSA PIENTEN PARISSA

3


- Hu-huu, Kukkuu ja Pöö, kuului sieltä täältä Punkalaitumen Pappilan ihanassa ikimetsässä, kun Pitäjän pienimmät seikkailivat kasvatustyöntekijä Leena Tasasen kanssa. Pieni pakkanen ei näitä lapsia sisällä pidä, vaan metsään paineltiin hyppelehtien ja riemuiten. Mikä aarreaitta Pappilan vanha metsä onkaan! Leenan kysyessä, mistä löytäisi vihreää väriä, lähti joukko hetimiten löytöretkelle. Ja miten suuren hämmästyksen aiheuttikaan puiden lomasta löytynyt vanha tuoli!

- Seurakunnan avoin ulkoileva päiväkerho on tarkoitettu alle kouluikäisille ja he osallistuvat aikuisen kanssa. Mukaan voi tulla vaikkapa vanhempi, isovanhempi tai hoitaja. Vaikka tänään pakkanen paukkui, oli meitä metsää ihmettelemässä yhteensä 13 lasta ja aikuista. Metsäleikit rikastuttavat mielikuvitusta ja tutustuttavat luontoon. Luonto- ja ympäristökasvatus tulee leikin kautta ja kasvatuksellisuus on aina mukana. Tänään tutkimme mm. eläinten jälkiä, puita ja metsän talvivärejä, kertoo Tasanen.

Tämä päiväkerho on startannut tammikuussa ja mukaan voi tulla milloin vaan.

- Ulkoilu ja liikunta ovat ryhmässä tärkeitä juttuja. Pappilan pihapiiri ja lähimetsä luovat oivallisen seikkailupuiston. Leikkiessä motoriset taidot kehittyvät, yhdessä leikkiessä opitaan myös sosiaalisia taitoja. Kerhon päätteeksi tulemme aina Pappilaan sisälle leikkimään ja lopuksi on osalllistava kynttilähetki. Vastaanotamme senkin aikana Taivaan Isän huolenpitoa ja hyvyyttä.

SEURAKUNNAN MUSAMUKSUT JA VARKIT

Ulkoilevan päiväkerhon lisäksi lapsille on toinenkin ihan uusi kerho: MusaMuksut. MusaMuksuihin toivotetaan tervetulleiksi alle kouluikäiset tytöt ja pojat. Se kokoontuu Punkalaitumen kirkossa keskiviikkoisin klo 18 – 18.30. Ohjaajana toimii Leena Tasasen lisäksi kanttori, lastentarhanopettaja Sari Mäkinen. MusaMuksuihinkin mahtuu mukaan! Varkit kokoontuvat perjantaisin klo 17-19 Pappilassa. Leena Tasanen toivottaa lämpimästi tervetulleiksi uudetkin Varkit! Kerho on tarkoitettu 3-6-luokkalaisille. Tänään pe 7.2. on luvassa suolaisten kuppikakkujen leipomista, mutta Varkkien illat ovat monenmoista toimintaa täynnä. Pääosassa on yhdessäolo ja juttelu, kristillinen Donkki-lehti on kerhon ahkerassa käytössä ja sieltä löytyy mukavasti vinkkejä tärkeisiin yhteisiin puuhiin. Varkkeja ohjaavat Leena Tasanen ja seurakuntamme vapaaehtoinen Ritva Korhonen. Usein myös isonen on mukana illassa. - Seurakunnan kerhot ovat suosittuja, mutta vielä mahtuu mukaan! Kerhomme ovat kaikille maksuttomia.

Lisätietoja: Kasvatustyöntekijä Leena Tasanen 040 804 8816

Kanttori Sari Mäkinen (MusaMuksut) 040 804 8813