A

Koulutus

Punkalaitumella järjestetään sekä perus- että toisen asteen koulutusta omassa lukiossa.
Perusasteen alakoulut ovat n. 150 oppilaan Keskuskoulu sekä n. 70 oppilaan Pohjoisseudun koulu.
Yläkoulu toimii Punkalaitumen lukion kanssa samoissa tiloissa, vuonna 2019 valmistuneessa hirsikoulussa.

Koulut

Perusopetus

Tekstissä olevien linkkien kautta ohjaudut eri koulujen Peda.net-sivuille.

Punkalaitumen alakoulut ovat Keskuskoulu sekä Pohjoisseudun koulu.

Yläkoulun sivuille tästä.

Toisen asteen koulutus

Punkalaitumen lukio on pieni noin 50 oppilaan yleislukio. Punkalaitumen lukio on yleissivistävä, valtakunnalliseen ylioppilastutkintoon johtava ja jatko-opintoihin valmentava oppilaitos, joka huolehtii jokaisesta opiskelijastaan. Tavoitteena on antaa tiedollisia ja taidollisia valmiuksia niin toisen asteen opintoihin kuin korkeakouluopintoihin sekä elinikäiseen oppimiseen.
Punkalaitumen lukiossa opintonsa aloittavat saavat 200 euron ”kirjarahan” sekä ilmaiset koulukyydit.
Punkalaitumen lukio toimii yläkoulun kanssa samoissa tiloissa.

Tästä lukion Peda.net-sivuille

Punkalaitumen kunta kuuluu SASKY koulutuskuntayhtymään. Muut omistajakunnat ovat Huittinen, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Keuruu, Kihniö, Kokemäki, Multia, Mänttä-Vilppula,Parkano, Ruovesi, Sastamala.

Perussopimuksen mukaan koulutuskuntayhtymän tehtävä on ylläpitää, kehittää ja järjestää peruskoulutuksen jälkeen annettavaa toisen tai kolmannen asteen koulutusta, kursseja, aikuiskoulutusta ja oppisopimuskoulutusta.

Linkki SASKY:n sivuille

Vapaa sivistystyö

Taiteen perusopetusta antavat Loimaan ja Huittisten musiikkiopistot, joissa Punkalaitumella on molemmissa kymmenen oppilaspaikkaa.
Kansalaisopistopalveluita tuottaa Sataopisto.

Sataopisto tarjoaa monipuolisesti luentoja, kursseja ja yhdessä tekemistä myös Punkalaitumella. Rohkeasti mukaan liikkumaan ja harrastamaan!

Musiikkiopistojen koulutustarjonnassa on valinnanvaraa tanssista kamariorkesteriin ja bändisoittoon. Koulutusta järjestetään Punkalaitumella, Loimaalla sekä Huittisten seudun musiikkiopiston jäsenkuntien alueella.

Alla olevista linkeistä pääset eri opistojen omille sivuille

Loimaan musiikkiopisto

Huittisten musiikkiopisto

Sataopisto

Aloituspaikkoja musiikkiopistoihin on rajallisesti. Tutustu huolellisesti hakuohjeisiin. Koulutukseen valittuna opiskelijana opiskelun lisäksi on mahdollisuus opiskella myös omakustanteisesti. Myös kansalaisopisto järjestää musiikin yksilö- ja ryhmäopetusta.  Lisätietoja musiikkiopistoista ja Sataopistosta.