A

Frisbeegolf ja luontopolut

Konatun kellari

Leikkipuistot

Oriniemen luontopolku

Pappilan metsäpolku

Pitäjänpolku

Porttikallio

Uimapaikat

Vartiola
Frisbeegolf ja luontopolut

Punkalaitumella on kaksi frisbeegolf-rataa ja useampi luontopolku. Tutustu liikuntapaikkoihin.

Liikuntapaikat


Konatun Kellari

Punkalaitumen Sarkkilan ja Oriniemen, kahden kylän rajamailla sijaitseva lohkareluola on ennen muinoin johdattanut Sastamalan Pirunvuoreen, Karkun kirkkoon ja jopa Laukon Kartanon Pirunkellariin asti. Ihmiset ovat käyttäneet luolaa muun muassa piilopaikkana ruotujakolaitoksen aikaan.

Uskotaan, että ennen ihmisiä Konatun kellarin maita asuttivat hiidet, ja että hiidet olisivat rakentaneet itse luolankin. Uskaltaudutko sinä kulkemaan hiisien mailla?

Konatun Kellari on Punkalaitumella sijaitseva lohkareluola. Luolan suuaukko on noin 2 metriä syvä, 3 metriä pitkä ja 2 metriä leveä. Luola on noin 2-3 metriä pitkä, jonka jälkeen kivenlohkareet tukkivat sen.

Saapumisohjeet

Lähtöpaikkana Punkalaitumen kunnantalo (Vesilahdentie 5, 31900 Punkalaidun)

Noin 3,5 kilometriä Vesilahden suuntaan, kunnes käännös vasemmalle suuntaan Rajasuon Metsätie (vastapäätä Häihäläntietä). Päättyvää metsätietä jatketaan suoraan noin 1,3 kilometriä, kunnes oikealla puolella olevalle levennykselle voi jättää auton. Vanhaa metsätietä jatketaan suoraan, y-risteyksessä käännytään oikealle. Reitti merkitty auton jättöpaikalta Konatun Kellarille asti puihin punakeltaisin merkkinauhoin.

Reitti Google mapsissa

Konatun kellari
  

Luolailukokemuksia hiisien mailla - Lauri Maijala (Retkipaikka.fi)

Konatunkellari, pirun tyyssija Punkalaitumella - Leino (Retkipaikka.fi)


Leikkipuistot

Leikkipuistoista löytyy perheen pienimmille puuhaa. Emmanpuistossa on myös pieni virkistyslampi.

Leikkipuistot


Porttikallio

Porttikallion urheilukeskus on sekä kuntalaisten että matkailijoiden ahkerassa käytössä jokaisena vuodenaikana. Alueelta löytyy monipuolisesti tutkimista moneksi tunniksi, eivätkä palvelut ole kaukana. Liikkujien käytössä on valaistu kuntorata sekä -latu. Valaistut pururadat ovat 1-2,5 kilometriä. Porttikalliolta löytyy myös ulkokuntoilualue, joka on täysin kuntalaisten käytettävissä vuodenajasta riippumatta. Maisematornista aukeaa avarat näkymät yli pitäjän, ja kaksi tulistelupaikkaa ovat vapaassa käytössä. Porttikalliolla on lisäksi haasteellinen B-1 luokan 9-väyläinen frisbeegolfrata. Tutustu Porttikallioon tarkemmin täällä.

Porttikallio


Vartiola

Vartiolan urheilualueella on monipuoliset liikkumisen mahdollisuudet. Yleisurheilukentän keskellä on ruohopohjainen jalkapallokenttä, sekä sen ympärillä juoksurata. Urheilukentän läheisyydessä sijaitsee Punkalaitumen Lionsklubin toteuttama monitoimiareena Leijona-areena. Kesäaikaan Vartiolan hiekkakenttää voi käyttää vaikkapa pesäpallon pelaamiseen, talvisin kenttä toimii luisteluringin pohjana. Vartiolassa on myös hiekkapohjainen kaukalo, jossa voi pelata esimerkiksi mölkkyä tai petankkia. Frisbeegolfnälkäisille Vartiolan maastosta löytyy 7-väyläinen, helpohko rata. Virka-ajan puitteissa alueella on myös yleisurheiluvälineitä lainattavissa ulkoalueiden hoitajalta.
Lue lisää Vartiolasta.

Vartiola


Uimapaikat

Pieni pulahdus virkistää aina! Tutustu kunnan uimapaikkoihin.

Uimapaikat