A

Terveyspalvelut

Pirkanmaan kuntien sosiaali- ja terveystoimen, pelastustoimen ja sairaanhoitopiirin palvelut kuuluvat Pirkanmaan hyvinvointialueen (Pirha) vastuulle.

Pirha Punkalaitumen terveysasema (1)

 

Hoidon tarpeen arviointi

Puhelin: 03 384 5030, klo ma-to 8-20 ja la-su 10-18

Chat: www.pirha.fi
-> sivun oikea alakulma
-> vihreä puhekupla

Kun oma terveysasemasi on kiinni ja tarvitset ohjeita terveyspalveluihin hakeutumisesta tai arviota hoidon tarpeesta, soita Pirkanmaan terveysneuvonnan numeroon 03 384 5000. Terveysneuvonta palvelee joka päivä klo 7–22. Jos harkitset päivystykseen menemistä, kysy ohjeita ja neuvoja ensin päivystysavun numerosta 116 117. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden. Hätätilanteessa soita 112.

Sosiaali- ja terveyspalvelut järjestää Pirkanmaan hyvinvointialue
www.pirha.fi

Kiireellinen hoito ja päivystys (Pirha.fi)

 

Digiklinikka

Digiklinikka on helppo ja nopea tapa olla yhteydessä hoitajaan ja lääkäriin ja hoitaa terveysasioita. Digiklinikka palvelee kaikkia pirkanmaalaisia joka päivä kello 8–22. Digiklinikalle pääset:

  • kirjautumalla verkkosivuilla OmaPirhaan tai
  • lataamalla OmaPirha Digiklinikka -sovelluksen Google Play -kaupasta tai App Storesta.
  • Digiklinikka on mobiilisovelluksella tai verkkosivujen kautta käytettävä palvelu, jossa arvioidaan hoidon tarvetta ja hoidetaan monia yleisiä terveysasioita.  
  • Digiklinikalla asioidaan kirjoittamalla chat-viestejä. Keskusteluun voit liittää kuvia ja tarvittaessa keskustelun aikana voidaan avata videoyhteys.
  • Digiklinikalla yhteydenottoosi vastaa aina terveydenhuollon ammattilainen.

 

Myrkytystietokeskus

Myrkytystietokeskus

Myrkytystietokeskus palvelee ilmaisnumerossa 0800 147 111

Myrkytystietokeskus vastaa ympäri vuorokauden äkillisten myrkytysten ehkäisyyn ja hoitoon liittyviin kysymyksiin. Puheluihin vastaavat toksikologiaan perehtyneet erityiskoulutetut farmaseutit. 
HUSin ylläpitämä Myrkytystietokeskus palvelee koko maata ja antaa neuvontaa yleisölle sekä terveydenhuollon ammattilaisille.

Myrkytystietokeskus (Hus.fi)


 

Terveyskylä

Terveyskylän palvelut

  • sopivat erityisen hyvin elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen, pitkäaikaisen sairauden kanssa elämiseen sekä elämänhallinnan tukemiseen.
  • täydentävät perinteistä terveydenhoitoa ja sosiaalityötä.
  • tukevat ihmisten mahdollisuuksia oman hyvinvointinsa ylläpitämiseen
  • tuovat potilaan, asukkaan ja ammattilaisen yhteisen tiedon ja ohjauksen äärelle.
  • ovat aina avoinna, ja palveluihin pääsee mistä tahansa kunhan käytössä on verkkoyhteys ja tietokone, tabletti tai älypuhelin.

Terveyskylä (Terveyskyla.fi)


 

Omaolo-verkkopalvelu

Oman terveydentilan kartoittaminen Omaolo-verkkopalvelussa

Omaolossa käyttäjä voi tehdä terveydentilaa kartoittavia oirearvioita. Palvelu löytyy osoitteesta www.omaolo.fi. Omaolon käyttö on helppoa ja säästää asiakasta jonottamiselta sekä turhilta hoitokäynneiltä. Palvelun käyttö on maksutonta.

Omaolon avulla voi tehdä oirearvion, jonka perusteella käyttäjä saa helposti ja luotettavasti tietoa hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä. Oirearvio myös ohjaa tarkoituksenmukaisen avun piiriin. Oirearvion voi tehdä ilman kirjautumista, mutta pankkitunnusten avulla suoritettu kirjautuminen vaaditaan, jos käyttäjä haluaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen.

Mikäli tilanne vaatii, Omaolon kautta saa juuri omaan tilanteeseensa sopivan ohjauksen oman kunnan tai sairaanhoitopiirin palveluiden pariin. Hoitosuositus voi olla esimerkiksi suora sähköinen yhteydenotto, kehotus mennä heti päivystykseen tai ohjeita kotihoitoon. Oirearvion voi täyttää koska tahansa ja tietokantaan perustuvan vastauksen saa heti. Vastauksen voi lähettää myös ammattilaisen katsottavaksi.

Omaolo-verkkopalvelu (Omaolo.fi)