A

Terveyspalvelut

Pirkanmaan kuntien sosiaali- ja terveystoimen, pelastustoimen ja sairaanhoitopiirin palvelut siirtyvät hyvinvointialueen vastuulle 1.1.2023 alkaen.

Palvelut säilyvät ennallaan, vaikka niiden järjestäjä vaihtuu kunnasta tai sairaanhoitopiiristä hyvinvointialueeksi.

Pirkanmaan hyvinvointialueen sivut https://www.pirha.fi/ 


Sastamalan seudun terveyspalvelut

Punkalaitumen kunnan terveyspalvelut hoitaa Sastamalan yhteistoiminta-alue.
Lisätietoja löydät Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalveluista.

Hoidon tarpeen arvio ja ajanvarausyhteystiedot:

Ajankohtaista tietoa ja toimipaikkojen osoitteet (Sotesi)

ma-pe klo 8-16 puh. 03 5210 2020. Jos puheluusi ei vastata heti, voit jäädä jonottamaan tai jättää takaisinsoittopyynnön. Kiirelliset puhelut hoidetaan saman päivän aikana. Kiireettömissä asioissa pyritään soittamaan takaisin saman tai seuraavan arkipäivän aikana.

ma-pe klo 16-19, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 8-19 kiireellisissä asioissa puh. 03 5210 2020.

Joka päivä klo 19-8 välisenä aikana kiireellisissä asioissa ota yhteys Päivystysapuun 116 117. Päivystysavun numerossa arvioidaan kiireellisen hoidon tarve ja ohjataan oikeaan hoitopaikkaan. Numerosta saa myös apua ja itsehoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa, soita 112.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Punkalaitumella

Ryhmätoimintaa mielenterveys- ja päihdeasiakkaille.
Lisätietoja toiminnasta p. 040 827 2415 Kati Yli-Perttula.

Sairaanhoitajan vastaanotto mielenterveys- ja päihdeasiakkaille Punkalaitumen terveysasemalla tiistaisin ja torstaisin klo 7.45-15.30.
Lisätietoja ja ajanvaraus Hanneli Koski, sairaanhoitaja p. 040 665 6948, puhelinaika ma-to klo 11–11.30.

Avoin sairaanhoitajan vastaanotto on ma klo 14-15, ke klo 12-14 ja pe klo 9-10 Sastamalassa. Työntekijälle voi tuolloin soittaa numeroon p. 040 661 7126 tai tulla ilman lähetettä/ajanvarausta. Käynnillä arvioidaan hoidontarve ja oikea hoitotaho.

Hätätilanteet (Sotesi.fi)

Lääkärien ja hoitajien vastaanotto (sotesi.fi)

Lääkäripäivystys (sotesi.fi)

Suun terveydenhuolto (sotesi.fi)

Hammaslääkäripäivystys (sotesi.fi)

Oman terveydentilan kartoittaminen Omaolo-verkkopalvelussa

Sotesin alueella on käytössä sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, Omaolo. Omaolossa käyttäjä voi tehdä terveydentilaa kartoittavia oirearvioita. Palvelu löytyy osoitteesta www.omaolo.fi. Omaolon käyttö on helppoa ja säästää asiakasta jonottamiselta sekä turhilta hoitokäynneiltä. Palvelun käyttö on maksutonta.

Omaolon avulla voi tehdä oirearvion, jonka perusteella käyttäjä saa helposti ja luotettavasti tietoa hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä. Oirearvio myös ohjaa tarkoituksenmukaisen avun piiriin. Oirearvion voi tehdä ilman kirjautumista, mutta pankkitunnusten avulla suoritettu kirjautuminen vaaditaan, jos käyttäjä haluaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen.

Mikäli tilanne vaatii, Omaolon kautta saa juuri omaan tilanteeseensa sopivan ohjauksen oman kunnan tai sairaanhoitopiirin palveluiden pariin. Hoitosuositus voi olla esimerkiksi suora sähköinen yhteydenotto, kehotus mennä heti päivystykseen tai ohjeita kotihoitoon. Oirearvion voi täyttää koska tahansa ja tietokantaan perustuvan vastauksen saa heti. Vastauksen voi lähettää myös ammattilaisen katsottavaksi. Sotesissa ammattilaiset käsittelevät vastauksia joka päivä klo 8-18.30.