A

Päiväkotihoito

Päiväkoti on osa kunnallista varhaiskasvatusta.

Päiväkodin toiminta-ajatuksena on tarjota isommassa lapsiryhmässä eri-ikäisille lapsille suunniteltua ja ohjattua toimintaa, joka lähtee kunkin lapsen iän ja yksilöllisen kehityksen pohjalta. Päiväkoti tarjoa myös erityistä hoitoa ja tukea niitä tarvitseville lapsille.

Kaikille päiväkotiin tuleville lapsille tehdään hoitosopimus hoidon alkaessa ja henkilökohtainen, yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma, jota päivitetään vuosittain. 

Päiväkodissa toimii kolme eri-ikäisten lasten ryhmää. Nopsajalat on 4-6 -vuotiaiden ryhmä, Touhutossut on 3-4 -vuotiaiden ryhmä ja Hipsuvarpaat on alle 3 -vuotiaiden ryhmä.

Päiväkoti on auki maanantaista perjantaihin klo. 6.30-17.30.

Päiväkoti tarjoaa vuorohoitoa tarvittaessa aukioloaikojen ulkopuoliselle ajalle klo. 05-22.00 välillä, arkipäivisin ja viikonloppuisin. Vuorohoito ei ole subjektiivinen oikeus, mikä tarkoittaa, että vuorohoitoon on oikeus vain niillä lapsilla, joiden hoidon tarve perustuu vanhempien ja/tai samassa taloudessa asuvien puolisoiden samanaikaiseen työhön tai opiskeluun. Vuorohoidon periaatteet ovat nähtävillä nettisivuilla.

Henkilökunnan työvuorojen laatimiseksi vanhempien tulee ilmoittaa sähköisen ilmoittamisen kautta lapselle varaamansa hoitopäivät ja -ajat sunnuntaihin klo 24.00 mennessä ei alkavan, vaan sitä seuraavan viikon osalta. Päiväkoti tarvitsee tiedon lapsen läsnäoloajoista myös tarvittavien aterioiden tilaamiseksi keittiöltä.

Hoitoaikojen sähköinen ilmoittaminen:
https://punkalaidun.daisyfamily.fi (vaatii tunnistautumisen)

Vuorohoidon periaatteet - päivitetty 2021 (pdf)

2.3.2020 otettiin käyttöön uuden hirrestä rakennetun päiväkodin tilat. 

Kuvassa punainen päiväkoti kauniissa kesäsäässä

Punkalaitumen päiväkoti
Riissuontie 23, 31900 Punkalaidun

Nopsajalat, 4-6 -vuotiaiden ryhmä
Puh. 040 683 4828
Sähköposti nopsajalat[at]punkalaidun.fi

Touhutossut, 3-4 -vuotiaiden ryhmä
Puh. 040 683 6212
Sähköposti touhutossut[at]punkalaidun.fi

Hipsuvarpaat, alle 3 -vuotiaiden ryhmä
Puh. 040 687 7696
Sähköposti hipsuvarpaat[at]punkalaidun.fi