KUN TANSSIJALKAA VIPATTAA, ON SÄRKKÄ OIKEA VASTAUS

Jukka Uusi-Kouvo

Valokuva: Kunnon pj Jukka Uusi-Kouvo

 Yksi Punkalaitumen ihan ehdottomista helmistä on Särkänlava, jolla on tanssittu 30-luvulta lähtien. Tai itse asiassa vanhan lavan päälle on rakennettu hieman alkuaikojen lavaa tilavampi lava. Särkkä avaa ovensa jälleen keskiviikkona 29.5. Tuolloin tanssikansaa viihdyttää Finlanders, Niko Mäenpää ja Tähtikuvio.

-          30-luvun lopussa toiminut tanssilava on yhä olemassa tämän nykyisen lavan alla. Särkkä on vuodesta 1954 ollut Punkalaitumen Kunnon lava, meitä aiemmin se oli Raittiusseura Tuiskun. Kunto on saanut tärkeäksi tuekseen noin 150 vapaaehtoista lavatoiminnasta vastaamaan. Jokaista heistä tarvitaan. Tansseista tuleva tuotto käytetään lähinnä nuorten liikuttamiseen, se onkin meille se pääasiallinen tehtävä. Nuoret (18-vuotiaat ja nuoremmat) ja opiskelijat saavat myös kaksi euroa alennusta tanssilipun hinnasta. Lipun hinta on aina 16 euroa ja meillä voi maksaa Smartum- ja Tyky-seteleillä, kertoi Kunnon pitkäaikainen puheenjohtaja Jukka Uusi-Kouvo.

 

Maineikas Särkkä on kovasti pidetty kesälava. Sinne saapuu väkeä oman paikkakunnan lisäksi myös useilta muilta paikkakunnilta. Harrastajat ovat rankanneet Särkän vuosi toisensa jälkeen maamme suosituimpien lavojen joukkoon. Eikä Särkällä vain tanssita. Siellä on myös iso joukko niitä, jotka tulevat nauttimaan tunnelmasta, huippuartistien musiikista ja tanssista istuskellen ravintolassa. Sieltä onkin lavalle hyvät näkymät.

 

-          Meillä on joka ilta kaksi hyvää orkesteria. Tänäkin kesänä maamme huiput tulevat viihdyttämään tanssin ystäviä Punkalaitumelle. Viime kesä oli erinomaisen onnistunut, parhaina iltoina lavan täytti yli 1 000 tanssijaa. Nälissään ei tarvitse Särkällä olla. Tarjolla on makkaraa, pyttipannua ja lettuja. Alkoholin myyntilupakin meillä on.

 

90-VUOTIAS KUNTO

 

Kesäkuun alussa Punkalaitumen Kunto viettää 90-vuotispäiviään missäs muualla kuin Särkässä. Muistamiset pyydetään ohjaamaan suoraan nuorisotyölle. Kunto on aktiivisesti toimiva yleisseura, jonka lajivalikoimaan kuuluvat ampumahiihto, hiihto, salibandy, suunnistus, urheiluammunta ja yleisurheilu.

 

Vuosien saatossa lajivalikoimaan ovat lisäksi kuuluneet mm. pesäpallo, judo, paini, luistelu, jääkiekko, voimistelu ja painonnosto. Kunnon tunnetuimpia urheilijoita ovat olleet ampumahiihtäjä Heikki Ikola ja yleisurheilija Heikki Leppänen. Hankevetäjänkin yksi suosikkipaikoista lenkkeilyyn ja ulkoiluun on upea Porttikallio. Tämä yhteistyössä Punkalaitumen kunnan kanssa rakennettu Porttikallion aluehiihtokeskus on ollut useiden Kunnon järjestämien ampumahiihdon ja hiihdon SM-kilpailuiden näyttämönä.

 

Tänä kesänä Särkän lavalla harrastetaan myös kovasti suosittua Lavista. Satu Toivonen ohjaa tätä lavatanssijumppaa lavalla tiistaisin klo 19 kesä- ja heinäkuussa. Ensimmäinen kerta on jo tiistaina 4.6.

27.5.2019

Hanna-Mari Kamppikoski