LEENA-LÄHETYSSIHTEERI MUUNTUU MONEKSI

Kuvassa Hanna-Mari Kamppikoski ja Leena Nikkanen Lähetyskahvilassa kesällä 2019

Punkalaitumen seurakunnalla on aikaansaava ja kekseliäs vapaaehtoinen lähetyssihteeri, Leena Nikkanen. Yksi ehkä isoimmista lähetystyön ponnistuksista on viime kesänä peräti 30 vuotta täyttänyt Lähetyskahvila. Tämä kesätorstaisin torilla avoinna oleva kahvila on koonnut kansan yhteen, kahvittanut ja jututtanut. Myös arvonnat ovat olleet monille mieluista ajankulua. Onpa Lähetyskahvilassa käynyt myös vieraita laulamassa ja kertomassa esimerkiksi lähetyskenttien kuulumisista. Pappilan vehreällä ja upealla takapihalla pidetyt Lähetysjumpat ovat nekin olleet kovasti suosittuja.

- Lähetysjumpilla on käynyt alusta asti noin 10-20 uskollista. He ovat tulleet satoi tai paistoi. Kerran satoi ukkosmyrskyn verran ja me jumppasimme silloin Pappilan jättitammen suojissa. Jumppamaksuilla pystymme tukemaan Hosainan kuurojen koulua Etiopiassa. Torikahvilassa käy noin sata ihmistä joka kesätorstai, viime kesän 30-vuotisjuhlavieraat vetivät väkeä enemmänkin. Viime kesänä Lähetyskahvilan tuotto oli noin
3 000 euroa.

Korona-aika muuttaa kaiken, mutta Leenalla on suunnitelmia.

- Kirkkoherran kanssa mietitään ensi viikolla lähetysjumppien järjestämistä etäversiona ja tietysti samalla myös muuta lähetystyötä. Katsotaan, mitä keksitään. Lähetyskahvilan kohtalo on vielä avoin. Nyt mennään oikeasti päivä kerrallaan ja toivotaan parasta.

Punkalaitumen nimikkolähettiperhe Janne ja Teressa Juhaninmäki työskentelee nykyään Arushassa Tansaniassa, mihin he muuttivat marraskuussa 2019.

MAANVILJELYÄ, LAPSIA JA LIIKUNTAA

Leena Nikkanen tekee seurakunnan lähetyssihteerin työtä vapaaehtoisena. Hänellä on lisäksi miehensä kanssa maatila ja kolme poikaa. Ja ohjaamansa harrastusryhmät. Juuri ne, joista niin moni puhuu hyvää.

- Maatilalla valmistellaan kevätkylvöjä, tehdään polttopuita ja huolletaan koneita. Isommat pojat (13 v ja 11 v) käyvät etäkoulua ja me pikku-Villen (4,5-vuotias) kanssa koitetaan auttaa, missä osataan. Sataopistossa ja Sastamalan opistossa ohjaamani kuntonyrkkeily- ja kamppailuryhmien kokoontumiset keskeytettiin maaliskuun puolivälissä, joten iltatyöni loppuivat. Sastamalassa oli kolme ryhmää, Huittisissa kaksi ja Punkalaitumella yksi. Kesäkaudeksi oli alkamassa kolme uutta ryhmää. Nyt olen sitten tehnyt tsemppihengessä pari videota jumpparyhmille. Lisääkin olisi tarkoitus väkertää. Teen PT:n hommia pienesti, ne hetket asiakkaiden kanssa ovat olleet kivoja ja todella tärkeitä nyt.

Leena kertoo elämän olevan balanssissa: maatilan töitä päivisin ja paljon kotoilua Villen kanssa, neljänä iltana viikossa nyrkkeilyä.

- Nyt iltaisin on usein vähän haikea olo, mutta onneksi on Porttikallio! Siellä pää tyhjenee samalla, kun keho vahvistuu. Työt tehdään, lapset hoidetaan ja toivotaan samalla parasta kaikille.

21.4.2020
Hanna-Mari Kamppikoski

Kuvassa hankevetäjä ja lähetyssihteeri Lähetyskahvilassa kesällä 2019