TULE KOTIIN PUNKALAITUMELLE!

Riukuaita Yli-Kirralla

Tule kotiin -hanke kosiskelee muuttajia maaseudun rauhaan, vireälle ja iloiselle Punkalaitumelle. Tietysti toivotamme ihan jokaisen muuttajan tervetulleeksi kotikuntaamme, mutta hankkeemme kohderyhmään kuuluvat erityisesti lapsiperheet. Heillekin kunnassamme on paljon tarjolla.

Yksi selkeästi yhteinen piirre punkalaitumelaisissa on: suuri rakkaus kotiseutuun. Hankkeen yhtenä tehtävänä on muistuttaa siitä, että kotiin on aina hyvä tulla. Muuttaakin meille voi ihan missä iässä tahansa.

Elin itse lapsuuteni suuressa perheessä isänisän ja äidinäidin valvovien katseiden alla. Tämän hankkeen myötä en saanut vain merkityksellistä työtä, pääsin myös lähemmäksi poikani perhettä. On hienoa, että nykyinen trendi näyttää olevan se, että perheet ja suvut yhdistyvät. Muutetaan toistemme lähelle, joskus jopa ihan naapuriin.

TUTTUUN PALATEN JA UUTTA LUODEN

Elämänmuutokset ravistelevat arkea ja tuovat paljon uutta. Muuttaja perkaa tavaroitaan, mutta ei vain tavaroitaan. Kyllä siinä samassa käy läpi mennyttä elämäänsä, jättää taakseen ja astuu uuteen.

Monta muuttoa kokeneena väitän, että muutto aina myös puhdistaa. Kun tavarat lopulta ovat paikoillaan, tuntuu, että on saanut uuden elämän. Aloittaa puhtaalta pöydältä. Silloin kaikki on mahdollista.

EDULLISTA JA ELOISAA

Punkalaitumella on paljon annettavaa. Maailmalta kantautuu uutisia huikeista asumiskustannuksista. Emme niiltä ole välttyneet kotimaassakaan. Meillä Punkalaitumella on kuitenkin edullista asua, yli 300 yritystä pitää huolen palveluista. Kunta ja seurakunta toimivat monipuolisesti ja aktiivisesti asukkaiden hyväksi.

Tänäkin syksynä liikumme useana iltana viikossa ilmaiseksi! En muista moista kuulleeni yhdessäkään muussa kunnassa. Meillä satsataan hyvinvointiin, vahvistetaan yhteisöllisyyttä liikunnankin keinoin. Pienimmätkin ovat kunnan päättäjien mielessä. Näinä hetkinä valmistuu uusi, upea hirsinen koulu. Hirrestä valmistuu myös päiväkoti, johon muutetaan ensi vuoden puolella. Mielenkiintoisia kulttuuritapahtumia on kaiken ikäisille. Seurakunnassakin viikottaisista tapahtumista nauttivat vauvat, vaarit - ja kaikki siltä väliltä. Ja hienoja konserttejamme tullaan kuulemaan kauempaakin! 70 yhdistystämme kamppailevat nekin sohvaperunailmiötä vastaan.

Meillä on tämä yksi ainutlaatuinen elämä. Me päätämme, millainen siitä tulee, vaikka Taivaan Isä viimeisen silauksen aina antaakin.

Päätös muuttamisesta on iso, mutta se kannattaa. Erityisesti silloin, kun muuttaa kotiin.

Tule siis kotiin Punkalaitumelle!

Lue muuttaneiden tarinoita kotisivuiltamme: /sivu.tmpl?sivu_id=10565

Nämä tällaiset muuttaneiden tarinat ovat selvästi lisääntymään päin koko mediassa:

https://www.etlehti.fi/artikkeli/ihmiset/millaista-muuttaa-elakkeella-vieraalle-paikkakunnalle-emme-kaipaa-vanhalta

16.8.2019

Hanna-Mari Kamppikoski