JOULUINEN PUNKALAIDUN


Punkalaitumen joulusta vuonna 2019

Löydät paikkakuntamme joulunajan tapahtumat täältä:

/sivu.tmpl?sivu_id=11524&fbclid=IwAR1glidnep5YaLtqCD70vMwwRtjPvvRNQjYFKNWIvl7hFcU6KGNPdriIHiI

=======

PUNKALAITUMEN JOULUSTA VUONNA 2018

Punkalaidun sai valkean joulun vuonna 2018 - ja Uusi vuosi aloitettiin valkeissa, mutta myrskyisissä maisemissa.


PITÄJÄLLE OMA PUKKI

Juuri ennen joulunavausta saapui Pietarinaukiolle upea havupukki ilahduttamaan kuntalaisia ja vierailijoita. Idea lähti hanketoimistosta ja sen rakensi taitavasti Katja Lappalaisen johdolla Työpajan väki. Kovasti valaistua pukkia käytiin ihailemassa, otettiinpa siitä jopa selfieitä. Kuvassa pukki Työpajalta tilaustyönä tehdyn pikkupukin kera.


JOULUA ODOTELLAAN JO POHJOISSEUDULLA JA PITÄJÄLLÄ

(HUOM! Tämä juttu vuodelta 2018)

Pohjoisseudun koululla touhuaa tonttu poikineen tällä hetkellä. Ihan koko koulu pienimmästä pitäen ja vanhempiensa kera osallistuu jättitalkoisiin - hienoon perinteeseen - kun sunnuntaina jälleen avataan ovet Pohjoisseudun koulun Joulumyyjäisiin. Näitä myyjäisiä on järjestetty jo 80-luvun alusta lähtien ja yhä vain väkeä riittää. Oppilaiden vanhemmatkin ovat sitoutuneet myyjäisten järjestämiseen.

- Yleensä se on sellainen tunnin hulina ja kaikki on myyty. Ostajia on parisensataa eli koulu ja Vapari täyttyvät iloisesta puheensorinasta. Suosikkimyyntituotteita ovat aina olleet leivonnaiset ja joululaatikot. Talkootyönä tehdyt monenlaiset käsityöt ovat niin kertakaikkisen hienoja, että ne ovat kuin ammattilaisten käsistä. Myös kaikki valolla varustetut tuotteet ovat joulumyyjäisissä kuumaa kamaa, naurahtavat rehtori Elina Poutala ja esikoulun opettaja Kirsi Lähdeniemi.

Joulumyyjäiset avataan sunnuntaina 25.11. klo 13 Pohjoisseudun koululla Oriniementiellä. Myös arvontaa, makkaramyyntiä ja kahvikekkerit ovat luvassa. Oppilaat ovat valmistaneet mm jouluisia painotuotteita ja joulukukka-asetelmia. Tuotto menee perinteisesti suoraan oppilasrahastoon, josta se jaetaan kristillisesti oppilaiden retkiin.

VAPARISTA MONEKSI

Pian 130-vuotisjuhlaansa viettävä noin 70 oppilaan ja kymmenen työntekijän koulu hurmaa sekä kodikkuudellaan että toimivuudellaan. Ihana piha kutsuu lasta telmimään ja läheinen metsä on oikea aarreaitta kaiken ikäisille oppilaille. Koulun pihassa sijaitseva Vapari muuntuu sekin moneksi. Siellä voi Joulumyyjäisten lisäksi järjestää myös perhejuhlia. Monet rippijuhlat, yo-juhlat ja hautajaisetkin siellä on jo pidetty.

- Sataopiston kudontapiiri, Nassikkakerho ja Liikettä arkeen-ryhmä kokoontuvat Vaparilla, kuten naisten sähly ja 4H:n ryhmätkin. Koulukin käyttää Vaparin tiloja tarvittaessa ja myyjäisiin tilat sopivat hyvin.

PUNKALAITUMELLA TAPAHTUU (Huom! Vuosi 2018)

Pohjoisseudun koulun Joulumyyjäisten lisäksi Punkalaitumella on sunnuntaina myös Naisyrittäjien Joulunavaus ja Pompperipossan Pop-up-joulu. Klo 18 vietetään kirkossa Ilon kautta-iltaa, erilaista messua, jossa vierailee muusikkoevankelista Samuli Saarinen. Illan päätteeksi sytytämme yhdessä valot upeaan Pappilan siltaan ja hörpimme kuumaa mehua.

22.11.2018


 JOULULEHTI PUNKALAITUMELTA

Joululehti 2018 sisälsi jouluisia tarinoita ja hankkeen kotisivun artikkeleita. Se oli tarkoitettu lähinnä niille, joilla ei ole nettiyhteyttä. Lehteä jaettiin kirkossa, kunnantalolla ja yrityksissä. Tässä lehti kaikille tutkittavaksi:

Joululehti

Joululehti 2019