Arkkipooki

Turun Arkkihiippakunta myönsi Arkkipooki-palkinnon Punkalaitumen seurakunnan Tule kotiin -hankkeelle 12.4.2019.

Turusta palkintoa oli luovuttamassa piispa Kaarlo Kalliala, hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Lasse Sulo ja hiippakuntapastori Pauliina Järvinen.

Palkinnon vastaanottivat Punkalaitumen seurakunnan kirkkoherra Irina Kaukinen ja Tule kotiin -hankkeen hankevetäjä Hanna-Mari Kamppikoski.

 

Tule kotiin -hanke päätettiin siis juhlavissa tunnelmissa, suuressa Hankejuhlan konsertissa Punkalaitumen kirkossa.

Lue lisää palkinnosta:

https://www.arkkihiippakunta.fi/uploads/2019/04/6c80d29c-tiedote-12.4.2019-arkkipooki-palkinto-punkalatumen-tule-kotiin-hankkeelle.doc.pdf

#arkkipooki

 

Hankevetäjän puhe juhlassa:

Nimeni on Hanna-Mari Kamppikoski ja olen toiminut hankevetäjänä tässä nyt päättyvässä Tule kotiin –hankkeessa. Sydämessä asti tuntuu hyvältä nähdä teidät kaikki täällä kirkossa tänään. Kun piispa Kaarlo Kallialakin seurueineen on paikalla, on juhlassa aina hieman enemmän juhlaa. Tervetuloa!

Tänään juhlimme kuntalaisia, hanketta ja kaikkea sitä hyvää, mitä hankkeen myötä saimme viimeisen vuoden aikana olla nostamassa esiin. Punkalaidun on paljon! Meillä on täällä maalla - meidän kauniissa kunnassamme - kaikki onnen avaimet. Ja meillä on toisemme.

Sain kuluneen vuoden aikana tavata tuhansia potentiaalisia muuttajia – ja lukuisia niitä, jotka tulivat kotiin. Ilman teitä hankekaan ei olisi lähtenyt sellaiseen lentoon kuin se lähti. Hankkeen tarinoita tursuavalla kotisivulla vieraillaan ahkerasti. Vajaassa vuodessa saimme kokoon reilusti yli 600 tykkääjää hankkeen FB-sivustollekin.

Erityinen kiitos kuuluu siis teille kaikille. Kuten myös medialle, joka lukuisissa artikkeleissa, tv- ja radiojutuissa nosti vain ja ainoastaan myönteisesti hankettamme. Siinä samalla tietysti myös Punkalaitumen seurakuntaa ja kuntaa.

Työskentelin ennen nykyistä työtäni 12 vuotta tiedottajana. Työhuoneessani oli pieni taulu, jossa luki ”Koskaan et tiedota liikaa!” Tuota taulun sanomaa olen muistanut tässäkin työssäni. Tuollainen taulu pitäisi olla ihan jokaisessa seurakunnassa ja kunnassa. Tiedotusta ei voi pakottaa osaksi jonkun omaa työtä. Sen tulisi olla luonnollinen osa meidän jokaisen työtä. Sinun ja minun.

Hankevetäjän työni on ollut suuri seikkailu, ihan unelmaduuni, jota olen saanut tehdä hienossa, kannustavassa työyhteisössä. Ihan selkeästi tällä työllä on ollut siunaus.

Uskallan väittää, että Tule kotiin –hanke on myös ainut hanke maailmassa, jolle on tehty oma laulu. Punkalaitumelaislähtöinen kulttuurivaikuttaja Jukka Saarinen sellaisen laulun meille lahjoitti. Voitte ehkä kuvitella, miltä tuntui, kun Jukka sen joitakin kuukausia sitten minulle työhuoneessani yllättäin esitti. Saamme tänään kuulla tämän Tule kotiin-laulun ensiesityksen Elli ja Emma Aron tulkitsemana. Piispallakin näyttää olevan tuliaisia mukanaan. Siitä myöhemmin.

Tämä hanke oli kirkkoherra Irina Kaukisen luotsaaman seurakuntamme hallinnoima, mutta se oli samalla myös yhteistyöhanke kunnan kanssa. Kirkkoon tullessa saitte kunnan lahjoittamat sydän-avaimenperät kunnanjohtaja Tuija Ojalalta, talous- ja hallintojohtaja Oili Mölsältä sekä varhaiskasvatusjohtaja Pirkko-Liisa Henttiseltä.

Kanttorimme Sari Mäkinen vastaa tämän illan monipuolisesta konsertista, johon on saatu esiintymään upea ja musikaalisesti erittäin lahjakas joukko.

Nautitaan ja iloitaan! Olette lämpimästi tervetulleita!