A

Liikuntahalli

Vesilahdentie 11, 31900 Punkalaidun

Punkalaitumen Koulukeskuksen liikuntahalli tarjoaa loistavat puitteet monenlaisen sisäliikunnan harrastamiseen isommillekin ryhmille. Liikuntahallissa on tarvittavat kentät tennikselle, kori-, käsi-, sulka- ja lentopallolle sekä futsalille. Liikuntatilan voi halutessaan jakaa puoliksi väliverholla kahden pienryhmän samanaikaisen harrastamisen mahdollistamiseksi. Lisäksi hallista löytyy helposti koottava salibandykaukalo ja maalit sekä liikunta- ja voimisteluvälineitä joka lähtöön laajasti kattaen mahdollisuuden eri lajien harrastamiseen; trampoliinit, volttivyöt, renkaat ja köydet sekä lippupallo ja -rugbysetit, pöytätennisvälineet ja nyrkkeilysäkit ovat osa välinekokonaisuutta, jotka ovat liikkujien käytössä.

Liikuntahallissa on mahdollista myös kiipeillä osaavien ohjaajien avustuksella 8 metriä korkealla kiipeilyseinällä, josta löytyy 12 eri ratavaihtoehtoa neljältä eri linjalta. Rankan urheilutreenin päälle liikuntahallissa on mahdollista saunoa, peseytyä ja vaihtaa treenivaatteet kuiviin hyväkuntoisissa ja avarissa sauna-, pesu- ja pukutiloissa.  

Tervetuloa harrastamaan upeissa puitteissa!

Liikuntahallin käyttövuoron hakeminen

Liikuntahallin vuorot 2024

Vapaana olevia salivuoroja (merkitty punaisella) voi varata hyvinvointisuunnittelija Päivi Paijalta, paivi.paija(at)punkalaidun.fi tai 040 610 6058.

Tulostettava versio: Liikuntahallin vuorot 2024  (pdf)

 

Liikuntahalli

 

SOPIMUS PUNKALAITUMEN LIIKUNTATILOJEN KÄYTÖSTÄ/KÄYTTÖSÄÄNNÖT

Vuoron vastaava sekä avaimen haltija vastaavat siitä, että kaikki vuoron käyttäjät noudattavat näitä ohjeita. Sopimuksen sisältöä sovelletaan kaikkiin kunnan sisäliikuntatiloihin.

 

Ennen vuoroa

 1. Varaa liikuntahalli käyttöösi. Muulloin liikuntahallia ei saa käyttää. Noudata sopimaasi aikataulua liikuntahallin käyttämisessä. Varaa keittiö ja/tai saunat käyttöösi, jos tarvitset niitä. Saunamaksu 15 € (max. 2 tuntia), lisätunnit 5 € /tunti.
 2. Kulje liikuntahallille omalla avaimellasi. Älä lainaa avaintasi kenellekään, vaan ohjaa avaimentarvitsija kunnan puoleen. Päästä liikuntahalliin kanssasi vain vuorollesi tulevia henkilöitä.
 3. Voit mennä liikuntahalliin pukuhuoneeseen ja eteistiloihin ennen vuorosi alkua, mutta siirry liikuntahallitilaan vasta oman vuoron alettua.
 4. Eteisen puolella voi verrytellä ennen omaa vuoroa, jos toiminta ei häiritse senhetkisen vuoron haltijaa.
 5. Jätä kengät siististi eteiseen.

 

Vuoron aikana

 1. Käytä liikuntahallia vain omalla vuorolla.
 2. Käytä kalusteita ja välineitä asianmukaisesti ja huolellisesti.
 3. Välinevarastoissa leikkiminen on kielletty.
 4. Vie tarvikkeet ja välineet varastoon siististi oman vuoron lopuksi.
 5. Käytä vain vaaleapohjaisia sisäpelikenkiä (tummapohjaiset ja jälkiä lattiaan jättävät kengät kielletty).
 6. Päästä vuorosi aikaan liikuntahallille vain vuorollesi tulevia henkilöitä, ei muita.
 7. Siivoa liikuntahallista isoimmat sotkut (irtoliat, nestetahrat, roskat ym.).
 8. Liikuntahallin käyttäjäryhmien tulee käyttää omia ensiapuvälineitä. Liikuntahallin eteisestä löytyy lisäksi defibrillaattori ja ensiapuvälineitä. Käyttäjäryhmä vastaa vuoronsa ensiaputoimista.

 

Vuoron jälkeen

 1. Jätä eteistilat, pukutilat ja koko liikuntahallikiinteistö siistiin kuntoon.
 2. Ilmoita rikkoutuneista välineistä ja tarvikkeista sekä muista huomionarvoisista asioista (esim. järjestyshäiriöt) kuntaan.
 3. Päivän viimeisen vuoron haltija sammuttaa valot, lukitsee ovet ja poistuu liikuntahallista viimeistään klo 21.45.
 4. Poistuessasi avaimenhaltijana ja/tai käyttövuoron vastaavana varmista, että kaikki vuoroltasi ovat poistuneet liikuntahallista.

 

Muuta

 1. Liikuntahallissa tai sen välittömässä läheisyydessä tupakointi ja alkoholin käyttö ovat kiellettyjä.
 2. Jos liikuntahalli jää siivottomaan kuntoon, voidaan käyttäjältä periä siivousmaksu
  (100 € + alv. 24 %/tunti).
 3. Avaimen käyttöoikeutta voidaan rajoittaa tai se voidaan poistaa käyttäjältä tahallisesti tai toistuvasti tapahtuvan väärinkäytöksen myötä.
 4. Avaimenhaltija ja/tai käyttövuoron vastaava voidaan tapauskohtaisesti asettaa korvausvastuuseen liikuntahallin, välineiden tai tarvikkeiden turmelemisesta.
  1. Myönnetty käyttöoikeus perutaan joko kokonaan tai osittain seuraavissa tapauksissa:

a)        Myönnettyä vuoroa ei käytetä säännöllisesti.
b)       Tilat on varattu tilapäisesti johonkin samaan aikaan tapahtuvaan toimintaan.
c)        Ryhmä/osa ryhmäläisistä ei noudata järjestyssääntöjä.
d)       Mikäli liikuntahallin irtaimistolle, kiinteistölle tai ympäristölle on aiheutettu vahinkoa, eikä asiaa ole viipymättä selvitetty ja sovittu.
e)       Mikäli kunta tarvitsee liikuntatiloja järjestämänsä toiminnan toteuttamiseksi.

 1. Jos avaimesi katoaa, ilmoita siitä välittömästi kuntaan.
 2. Jos avaimenhaltija ei pysty palauttamaan avainta kuntaan pyydettäessä tai vastaavasti tilanteessa, jossa käyttäjä tarvitsee uuden avaimen hukkuneen tilalle, avaimenhaltija on velvoitettu maksamaan 30 € kokoisen summan.

 

Trampoliinin ja volttivyön käyttö

Liikuntahallissa on suuri trampoliini sekä kaksi volttivyötä. Näitä ei kuitenkaan saa koota tai käyttää ilman perehdytystä. Jos haluat oppia käyttämään trampoliinia ja volttivyötä, ota yhteyttä hyvinvointisuunnittelija Päivi Paijaan 040 610 6058.

Trampoliinin ja volttivyön ohjeet (PDF)

Tulostaulun käyttö

Liikuntahallissa on tulostaulu, jota saa käyttää sen käyttöön perehdytetyt liikuntahallin käyttäjät. Tulostaulun välineet löytyvät kuulutuskopista, jonne on pääsy perehdytyksen käyneillä käyttäjillä. Jos haluat perehdytyksen ja mahdollisuuden tulostaulun käyttöön, ota yhteyttä hyvinvointisuunnittelija Päivi Paijaan 040 610 6058.

Tulostaulun käyttöohjeet (PDF)