KIVELÄN PERHE PUNKALAISTUU

Jokainen nurkka, ihan kaikki tavarat ovat muistoja tulvillaan, kun Lilli Kivelä astuu edesmenneen pappansa Vilppu Ekilän taloon. Lilli on nyt miehensä Anssin ja kahden pikkutyttönsä sekä Pyry-koiran kanssa muuttamassa tähän Punkalaitumella sijaitsevaan taloon. Muuton yhteydessä syttyvät pitkästä aikaa valot myös Vilpun suureen sepänpajaan, siellä starttaa Anssin paja.

Hyvin tärkeänä oppi-isänään Anssi pitää Ahti Mäntysaarta, jonka opissa on jo sinkkiarkkujakin syntynyt. Erikoismetalliartesaaniksi Anssi valmistui syksyllä. Rouvansa Lilli on lähihoitaja-sosionomi, joka hänkin omaa paljon erilaisia kädentaitoja. Lapset vaativat vielä tällä hetkellä äidin ajan, mutta tulevaisuudessa hän mielii joko kädentöiden tai hoitotöiden pariin.

-        Anssi on tietotekniikan insinööri aiemmalta koulutukseltaan, mutta sepäntyöt vetävät puoleensa niin, että hän aikoo perustaa Punkalaitumelle oman yrityksen. Kenties yritysmaailma kutsuu myöhemmin myös minua. Hoitotyössä olen työskennellyt kauan, pisimmillään mielenterveys- ja päihdepuolella. Osaan kuitenkin monenlaisia kädentaitojakin. 6-vuotisen Sara Hildénin kuvataidekoulun kävin nyt aikuisena, kertoi Lilli.

REMONTTIA JA ROKKIA

60-luvulla valmistunut talo vaatii jonkin verran remonttia, mutta viihtyisältä perheen kodissa tuntuu jo nyt. He ovat jo raivanneet tontilla ja kevään tullen hihat kääritään vielä hieman ylemmäksi. Legendaariseksi tontin tekee se, että siellä ovat viihtyneet myös sellaiset starat kuin Juice Leskinen ja Topi Sorsakoski. Naapuritalossa asuneella Lillin enolla Martti Ekilällä oli oma bändi ja pressikortti, jonka avulla hän pääsi isoihinkin konsertteihin valokuvaamaan. Niillä reissuilla tämä rokkikukko myös ystävystyi alan huippujen kanssa. Hankevetäjää hieman kirpaisi kertoa Lillille monista kokemistaan Hurriganesin keikoista.

-        Iik, Hurriganesia olen kuunnellut hurmokseen asti enon c-kaseteilta. Se oli vaan niin kova bändi, huudahtaa tämä Punkalaitumella paljon aikaansa viettänyt Lilli.

Pariskunta esittelee minulle ihan mahtavia valokuvia, enon levytyssopimuksen, sepäntöitä ja monenlaisia muita muistoja Lillin lapsuus- ja nuoruusvuosilta. Kuulenpa tarinan myös siitä, miten Lillin pappa Vilppu kiipeili Punkalaitumen kirkon katolla asettelemassa sinne valmistamaansa ristiä. Uuden kodin seinälle on jo suunnitteilla jonkinlainen kollaasi näistä kaikista aarteista.

-        Ihan mukavalta tuntuu muuttaa Tampereen Hervannasta maalle lasten kanssa - ja saada firma omaan pihapiiriin. Käyttövesi ja keittiö ovat remonttilistallamme ensimmäisinä. Ne, kun saamme kuntoon niin vähitellen ja ajan kanssa kotiamme remontoimme, pohtii Jyväskylästä lähtöisin oleva Anssi, joka on nyt perheineen muuttamassa Punkalaitumelle.

5.3.2019

Hanna-Mari Kamppikoski