A

Työllisyyden kuntakokeilut

Kuva2

 

Sastamalan kaupunki ja Punkalaitumen kunta ovat mukana Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeilussa, jossa osa Sastamalan ja Punkalaitumen työttömistä työnhakijoista siirtyy TE-toimistosta oman kotikunnan asiakkaiksi. Kokeilussa Sastamalan kaupungin Työllisyyspalvelut vastaa kokeilulain mukaisesti siirtyvistä TE-palveluista sekä Sastamalan että Punkalaitumen kokeilun kohderyhmän asiakkaille.

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyivät 1.3.2021 ja päättyvät 31.12.2024.

Koskeeko tämä minua?

Työllisyyden kuntakokeilun asiakkaita ovat työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat, joiden kotikunta on Sastamala tai Punkalaidun, ja jotka:

  • eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan
  • ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Kotoutumisajalla olevien maahanmuuttajien palvelusta vastaa keskitetysti Pirkanmaan kokeilualueella Tampereen kansainvälisen osaamisen palvelut.

Kotoutumisajan päättäneet maahanmuuttajat ja muut vieraskieliset asioivat Sastamalan kaupungin Työllisyyspalveluissa.

 Olenko_kuntakokeilun_asiakas_infograafi_

Asiakkaille ilmoitetaan henkilökohtaisesti

  • Työllisyyden kuntakokeiluun siirtyminen tapahtuu automaattisesti eikä asiakkaiden tarvitse tämän vuoksi ottaa yhteyttä alueen TE-toimistoon tai kokeilukuntaan. Sinuun ollaan siis yhteydessä henkilökohtaisesti!
  • Kokeilun aikana uusi työnhakija ilmoittautuu edelleen normaalisti Pirkanmaan TE-toimistoon. Käytössä on Oma asiointi -palvelu. TE-toimisto ohjaa kokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kunnan asiakkaiksi.
  • Kokeilussa asiakas saa hänelle nimetyn OMA-valmentajan. Hän tukee työnhaussa ja neuvoo työttömyyteen liittyvissä viranomaisasioissa. Oma-valmentaja koordinoi asiakkaalle yhdessä hänen kanssaan yksilöllisen polun kohti työtä, koulutusta tai muita palveluja.

Sähköinen asiointi tapahtuu TE-palveluiden Oma asiointi-palvelun kautta. Voit ilmoittaa siellä mm. työnhakutilanteesi muutoksista, suunnitelman toteuttamisesta ja jättää yhteydenottopyyntöjä.

Emme suosittele tietoturvasyistä sähköpostiasiointia. Mikäli henkilöasiakkaana asioit sähköpostilla, tulee Sinun huolehtia yhteyden riittävästä sähköpostin suojaamisesta esim. käyttämällä luottamuksellisen sähköpostin lähettämistä tai pyytämällä suojattua yhteyttä kuntakokeilun OMA-valmentajalta. Sähköpostitse emme vastaa henkilökohtaiseen tilanteeseen liittyviin kysymyksiin. Annamme vastauksia sähköpostilla vain yleisellä tasolla tai suojattua sähköpostia käyttäen, näin varmistamme etteivät tiedot joudu vääriin käsiin.

Yhteystiedot

Sastamalan kaupungin Työllisyyspalvelut

Postiosoite: Asemakatu 15, 38210 Sastamala
Käyntiosoite: Asemakatu 15, 38210 Sastamala
Puhelin: 040 768 3727

Avoinna: ma-pe, kello 8-15.30 (Huomioi korona-ajan poikkeukset)

Lisätietoja

Lisätietoja saat alueellisilta Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeilun verkkosivuilta.

Mitä työllisyyden kuntakokeilulla tavoitellaan?

Työllisyyden kuntakokeilujen tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista ja tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. Kokeilujen tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille.

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyivät 1.3.2021 ja päättyvät 31.12.2024. Kokeilut perustuvat eduskunnan hyväksymään lakiin työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta.

Pirkanmaalta kokeilussa on mukana 22 kuntaa ja ne muodostavat yhdessä oman kokeilualueen. Kokeilun alkaessa Pirkanmaan TE-toimistosta siirtyi yhteensä noin 30 000 asiakasta kokeilualueen kuntiin.